Noi dam un sens vietii noastre.

Viata inseamna o sumedenie de lucruri. Are suisuri si coborasuri, este frumoasa, captivanta, dar este in aceasi masura si dificila. Sunt anumite momente cand ne simtitm complet dezarmati si nu mai putem gasi nicio motivatie pentru a ne continua existenta. Dar daca incercam sa constientizam si aspectele mai putin bune ale vietii, realizam ca lucrurile nu sunt chiar atat de dramatice pe cat le credem. Acceptarea celor mai dureroase adevaruri ne ajuta sa devenim mai puternici si sa trecem mai usor peste toate. Haideti sa le descoperim.

Toate persoanele dragi noua vor disparea intr-o zi

Adevaruri crude despre viata, care te fac mai puternic - Poza 1

Poate suna macabru, dar constientizarea faptului ca va veni o zi in care persoanele pe car ele iubim vor muri este un lucru care contribuie la imbunatatirea relatiilor cu acestea. Este important sa comunicam mereu cu cei dragi si sa le impartasim gandurile si sentimentele cu orice ocazie, inainte sa fie prea tarziu.

Noi dam un sens vietii noastre

Este complet gresit sa credem ca viata nu are sens. Noi suntem direct responsabili pentru alegerile pe care le facem in viata si pentru crearea propriului nostru univers. Sensul vietii noastre se afla in mainile ficaruia dintre noi.

Nu exista un partener perfect

Adevaruri crude despre viata, care te fac mai puternic - Poza 2

Nu are niciun sens sa ne irosim tot timpul (care si asa este prea pretios si prea limitat) pentru a cauta un partener de viata perfect. Oamenii nu sunt perfecti tocmai pentru a se putea schimba, pentru a se adapta si pentru a evolua constant. Cel mai important este sa incercam sa cautam o persoana care sa ne completeze, sa ne inteleaga si alaturi de care sa putem trece prin viata intr-un mod armonios.

Viata este un joc

Este inutil sa luam viata prea in serios. Daca privim viata ca pe un joc, stabilim ce vrem sa facem si regulile jocului, totul devine mult mai frumos si mai usor, potrivit lifehack.org.

Toate au un sfarsit

Este adevarat ca omitem sa ne gandim uneori la acest lucru, dar toate trec la un moment dat - tineretea, iubirile, oamenii. Tocmai din acest motiv trebuie sa invatam sa le pretuim cat mai mult si sa ne bucuram de ele cand le avem.

Bucurati-va de lucrurile mici

Adevaruri crude despre viata, care te fac mai puternic - Poza 3

Daca tot stim ca toate au un sfarsit, de ce sa nu ne concentram atentia si asupra lucrurilor marunte din viata? Un apus de soare, mirosul unei flori, susurul unui parau, privitul cerului - cele mai mici lucruri din viata ne pot aduce cele mai mari satisfactii.

Ramaneti cu picioarele pe pamant

Am stabilit ca nu trebuie sa luam viata prea in serios, insa nu trebuie nici sa cadem in cealalta extrema. Daca vrem sa realizam lucruri marete in viata trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant. Sa avem ambitia unui artist, dar gandirea structurala a unui inginer.

Cat mai putine vaicareli

Adevaruri crude despre viata, care te fac mai puternic - Poza 4

Toata lumea are probleme, nemultumiri si suparari. Vaicareala nu rezolva problemele. In schim, daca incercam sa gasim solutii...

Nu dati crezare barfelor

Oamenii vor fi mereu invidiosi si vor avea mereu comentarii negative legate de viata pe care o aveti. Nu faceti greseala sa va opriti din atingerea scopurilor personale doar din pricina vorbelor aruncate in vant de ceilalti.