Lectura placuta!

Ce ar fi viata noastra fara carti si fara zambete? Ar fi, cu siguranta, un adevarat calvar. Stim ca indiferent daca se intampla sa avem zile reusite, pline cu soare, optimism si voie buna sau zile in care griul norilor ce prevesteste furtuna ne sfredeleste sufletele si ne ingreuneaza existenta, ne putem oricand refugia intr-o carte buna. Iar daca nimerim o carte care sa ne binedispuna si sa ne faca sa radem in hohote, atunci totul devine perfect. Exemple de astfel de carti gasim in clipele urmatoare. Lectura placuta!

"Un giuvaier de umor dezlantuit cu toata seriozitatea" - Jean-Claude Perrier, Livres-Hebdo. O comedie neagra intercontinentala ce prezinta intr-o maniera umoristica deosebita drama actuala a imigratiei, a pierderii identitantii si a regasirii personale.

Un amestec delicios de umor neasteptat, personaje pitoresti, cinism, duiosie, melancolie si prezent.

Carti care te fac sa razi in hohote - Poza 1

Un roman distins cu Premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor din Romania ce ne prezinta peripetiile si povestile pline de haz ale lui Barzovie-Voda (domn al Moldovei mazilit), spatarul Vulture si rapsodul Broantes in calatoria lor spre Stambul in incercarea de a-si recastiga tronul pierdut.

Un volum bilingv care contine trei comedii spumoase - "Zadarnicele chinuri ale dragostei", "Cei doi tineri din Verona" si "Negutatorul din Venetia" - ce abunda in exceptionale jocuri de cuvinte, calambururi, aluzii literare si personaje pitoresti.

Carti care te fac sa razi in hohote - Poza 2

Rodica Ojog-Brasoveanu, o maestra in arta suspansului se dovedeste a fi o fina cunoascatoare a mastilor dincolo de care se ascund oamenii si in viata, si in literatura. Autoarea inlatura in aceasta carte mastile fiecarui personaj intr-o maniera de neegalat.

Cand trei prieteni decid sa plece intr-o excursie de-a lungul Tamisei, de la Londra la Oxford, intr-o barca, cu tot cu purcel si catel, lucrurile devin neasteptat de amuzante.

O satira spumoasa la adresa societatii sovietice a anilor '20. "Douasprezece scaune" este o carte in care lantul confuziilor pare ca nu se mai termina plina cu ironii fine si personaje care mai de care mai colorate.