,,Dragostea este triumful imaginatiei asupra inteligentei." (H.L. Mencken)

Oh, iubirea... Ce sentiment inaltator care ni se infatiseaza intr-o multitudine de chipuri si care sta, in toata splendoarea sa, la baza celor mai frumoase scrieri din istoria literaturii! Cum stim ca nimeni nu se poate plictisi vreodata de povestile incitante si savuroase de dragoste, am pregatit pentru dumneavoastra un top al celor mai frumoase carti romantice scrise vreodata.

Intr-o suburbie linistitia din Tokyo, viata tanarului Toku Okada este dintr-o data peste cap si in existenta sa, aparent normala, incep sa se infiltreze nuante fantastice si personaje bizare care ii schimba mereu perceptia asupra realitatii. O carte care are toate ingredientele unui roman excelent: dragoste, pasiuni nebanuite, mister si jocuri incitante cu lumile aflate dincolo de aparente.

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 1

O poveste tulburatoare a unei iubiri cu totul atipice, dintre un adolescent si o femeie cu doua zeci de ani mai in varsta. Dupa o pauza de cativa ani, adolescentul, de acum barbat, isi regaseste marea iubire de altadata intr-o postura neasteptata, judecata pentru fapte ingrozitoare comise pe vremea cand era supraveghetoare intr-un lagar SS din apropierea Cracoviei.

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 2

Povestea ascensiunii sociale, in Parisul de la sfarsitul secolului al XIX-lea, a unui tanar ambitios, fara scrupule, denumit "Bel-Ami" de admiratoarele sale. 'Bel-Ami' este mai mult decat un simplu roman de dragoste, este un roman de moravuri, despre bani, sex, putere si scandalurile provocate de ciocnirea lumii politice cu lumea afacerilor si a jurnalismului.

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 3

O capodopera a literaturii engleze in care Charlotte Bront urmareste trairile si experientele eroinei, de la maturizarea acesteia, pana la pasiunea ei pentru eroul romantic byronian Mr. Rochester, stapanul mosiei fictive Thornfield Hall.

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 4

Romanul urmareste o poveste de dragoste adulterina, in Anglia, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intre Sarah, o femeie maritata si scriitorul Maurice Bendrix. 'Sfarsitul unei iubiri' este un amestec fascinant de melodrama, ironie, regrete, pasiuni arzatoare si suferinta.


Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 5

O presupusa relatie de dragoste dintre legendarul parinte al psihanalizei, Freud si cumnata sa, expusa intr-o poveste palpitanta, complexa, de dragoste, loialitate si fictiune.

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 6

Un roman de dragoste, dar si de moarte, care ne prezinta parcursul rememorarii, de catre personajul principal Toru Watanabe, a unor evenimente nefericite petrecute cu 18 ani in urma.

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 7

Unul dintre cuplurile celebre ale lui Marquez, Florentino Ariza si Fermina Daza, se bucura de o dragoste ce infloreste in plina maturitate. Acest roman este dovada vie ca iubirea ramane juramantul etern al inimii.

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 8

Un psihiatru cu perspective stralucite, Dick Diver, se indragosteste si isi leaga destinul de o tanara pacienta care face parte dintr-o lume selecta si o familie instarita, Nicole. Lucrurile iau o intorsatura neasteptata cand intra in scena o tanara actrita, Rosemary, care este indragostita nebuneste de Dick, dar care este si prietena cu Nicole.

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 9

Opt povesti superbe de iubire despre opt femei diferite si felul in care chipurile dragostei se pot schimba, desi dorinta si nevoia de ferecirie ramane aceeasi mereu.

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le vei citi pe nerasuflate - Poza 10