Cele mai bune jucarii care stimuleaza dezvoltarea diverselor abilitati.

Suntem siguri ca in viziunea parintilor, propriul copil este cel mai frumos, cel mai destept si cel mai talentat copil din univers si ca merita tot ce este mai bun si mai frumos pe aceasta lume. De aceea trebuie sa le oferim, inca de la cele mai fragede varste, sansa sa se dezvolte intr-un mod armonios si sanatos. Cum joaca este activitatea cea mai importanta a tuturor copiilor deoarece ii ajuta sa descopere lumea din jur si sa invete lucruri noi, va prezentam o lista cu unele dintre cele mai potrivite jocuri si jucarii educative pentru micutii la inceput de drum.

Seturile de constructie, de orice tip ar fi ele, reprezinta o modalitate ingenioasa de joaca pentru cei mici. Pe langa faptul ca ii tin ocupati o buna bucata de timp, aceste jucarii le dau posibilitatea sa exploreze o lume noua si sa isi dezvolte coordonarea ochi-maini.

Cele mai potrivite jucarii educative pentru cei mici - Poza 1

Miscarea este esentiala pentru cei mici, atata pentru baietei, cat si pentru fetite. O astfel de jucarie le va consuma surplusul de energie al copiilor si va contribui la dezvoltarea abilitatilor de coordonare a miscarilor.

Cele mai potrivite jucarii educative pentru cei mici - Poza 2

Cei mici sunt atrasi de culori si sunete, iar o jucarie care sa le dea posibilitatea sa isi creeze propriul univers muzical este o alegere excelenta pentru stimularea creativitatii acestora. Chiar daca pentru parinti zdranganitul unui instrument muzical nu este tocmai o placere, merita sacrificiul cumpararii unei astfel de jucarii.


Cele mai potrivite jucarii educative pentru cei mici - Poza 3

Ca parinte, nu ai cum sa dai gres daca le oferi copiilor o jucarie care sa ii invete tehnici de sortare, de alegere si de identifiacre a diferitelor geometrice. Jucariile de sortare nu trebuie sa lipseasca din camera niciunui copil.

Cele mai potrivite jucarii educative pentru cei mici - Poza 4

Jucariile pentru dexteritate cum sunt cele insirat figurine sau de plimbat prin circuite alambicate diverse bilute colorate le dezvolta celor mici abilitatile motorii, coordonarea ochi-mana, atentia si imaginatia.

Cele mai potrivite jucarii educative pentru cei mici - Poza 5

Chiar daca sunt inca la inceput de drum in viata, cei mici sunt extrem de curiosi si nu strica sa inceapa sa se acomodeze, intr-un mod distractiv cu explorarea stiintei, a lumii artistice sau a altor astfel de lucruri mai serioase. Tot in aceasta categorie intra si caleidoscoapele si proiectoarele.

Cele mai potrivite jucarii educative pentru cei mici - Poza 6

Aceste jocuri ii indeamna pe cei mici sa invete, sa sorteze, sa diferentieze sau sa asocieze diferite numere sau diverse litere cu fel de fel de imagini sau culori.

Cele mai potrivite jucarii educative pentru cei mici - Poza 7