Cum sa aveti o forma fizica de invidiat.

Daca grasimea din jurul abdomenului este una dintre principalele probleme careia nu reusiti sa ii gasiti o solutie, avem o veste buna. Cercetarile recente au demonstrat eficaitatea unui anumit tip de exercitiu fizic care va poate scapa de burtica nedorita.

Potrivit unui studiu, aparut in publicatia Juranalul de Medicina Sportiva si Fitness, la care au participat 39 de subiecti, incercand diverse tipuri de exercitii fizicie de 4 ori pe saptamana, timp de 8 saptamani, s-a ajuns la concluzia ca exista o solutie reala pentru a scapa de grasimea abdominala intr-un mod eficient. Se pare ca dintre toate genurile de exercitii destinate topirii tesutului adipos de pe muschii abdominali, antrenamentul HIIT (High Intencity Interval Training sau, in romana, Antrenamentul pe Intervale de Intensitate) este cel mai potrivit pentru dobandirea unui abdomen plat, frumos lucrat. Acest tip de antrenament este usor de efectuat, nu consuma mult timp si ofera rezultate vizibile intrun timp extrem de scurt.

Printre beneficiile acestui gen de antrenament fizic putem enumera urmatoarele: un consum caloric mare, fara pierderea masei musculare; o crestere a sensibilitatii la insulina - ceea ce determina un consum crescut si constant de calorii si o eficienta crescuta - rezultatele apar rapid. Ca sa nu mai vobim despre varietatea exercitiilor si de faptul ca se pot lucra o multitudine de grupe musculare doar cu ajutorul unui singur antrenament.

Acest tip de antrenament se poate efectua cu multa usurinta si la domiciliu. Haideti sa urmarim in clipulurile care urmeaza cam ce presupune un antrenament HIIT pentru abdomen.

O varianta mai lunga de antrenament HIIT:

Antrenamentul de 7 minute: