Pentru o experienta de neuitat.

Inspirat din seria “Cantec de gheata si foc”, scris George R.R. Martin, ‘Urzeala tronurilor’ a fost lansat in anul 2011, in Statele Unite ale Americii, sub productia HBO. A fost difuzat simultan in 173 de tari si, inca de la bun inceput, serialul fenomen a batut record dupa record si zeci de premii si distinctii, insa a fost si cel mai piratat show de televiziune, cu peste 100.000 de descarcari ilegale pe zi. Toti cei care au urmarit cu sufletul la gura si au savurat pe indelete fiecare episode din ‘Urzeala tronurilor’ sunt, probabil, curiosi de cum arata, de fapt, locurile unde au fost filmate celebrele scene serial. Ei bine, locurile in care s-au “intamplat” secventele de neuitat pot fi de oricine vizitate si admirate.

Va prezentam, in continuare, patru locuri distincte, superbe, alese pentru filmarile ultimelor episoade ale productiei, potrivit publicatiei britanice Evening Standard.

  • Spania
Destinatii superbe pentru fanii 'Urzeala tronurilor' - Poza 1
pixabay.com

De la debutul serialului 'Urzeala tronurilor', din 2011, fabuloasele coaste iberice si multe dintre orasele Spaniei au servit drept decoruri pentru cele mai intense scene din serial. In Sevilla, dar si in jurul orasului, au avut loc filmari pentru Dorne, Regatul casei Martell, in timp ce San Juan de Gaztelugatxe a fost fundalul pentru Piatra Dragonului - stapanita de Casa Targaryen. La cativa kilometri la nord de Sevilla se afla Amfiteatrul din Santiponce, ruinele romane de la Italica, respectiv Dragonpit.

Destinatii superbe pentru fanii 'Urzeala tronurilor' - Poza 2
pixabay.com

  • Croatia

Destinatii superbe pentru fanii 'Urzeala tronurilor' - Poza 3
pixabay.com

In "Urzeala tronurilor", modernul Dubrovnik a fost decorul perfect pentru centrul continentului Westeros, Debarcaderul Regelui (King’s Landing). Inca de la primul sezon, multe filmari au avut loc aici, mai ales in centrul vechi al Dubrovnikului, pe coasta portului Split si in satul montan Vrsno.

Destinatii superbe pentru fanii 'Urzeala tronurilor' - Poza 4
pixabay.com

  • Nordul Irlandei
Destinatii superbe pentru fanii 'Urzeala tronurilor' - Poza 5

pixabay.com

Actorii din 'Urzeala tronurilor' sunt familiari cu aceasta zona, unde au avut loc filmari in regiuni diverse, de la cele intunecate dedicate rugaciunilor catre Vechii Zei ai Padurii (Godswood), la centrul pamanturilor stapanite de Dothraki.

Destinatii superbe pentru fanii 'Urzeala tronurilor' - Poza 6
pixabay.com

  • Islanda
Destinatii superbe pentru fanii 'Urzeala tronurilor' - Poza 7
pixabay.com

Ghetarul Svínafellsjokull a aparut de multe ori in 'Urzeala tronurilor'. De altfel, multe filmari in natura au fost realizate in peisajele uimitoare ale Islandei. Printre locurile folosite s-au numarat pestera din Grjótagjá, unde Jon si Ygritte au avut o noapte pasionala. Tot aici, Kirkjufell a fost imortalizat in scene de lupte cu dragoni in sezonul al saptelea, iar plaja cu nisip negru din Reynisfjara este si ea la fel de populara si des folosita pentru diverse scene.

Destinatii superbe pentru fanii 'Urzeala tronurilor' - Poza 8
pixabay.com