"Acolo unde este viata - este si speranta."

Stephen Hawking, unul dintre cei mai importanti savanti ai lumii, s-a stins din viata, pe data de 14 martie 2018, la varsta de 76 de ani. Fiind una dintre cele mai stralucite minti din domeniul stiintei, Hawking, pe langa cartile pe care le-a scris de-a lungul anilor si lecturile pe care le dadea in calitate de profesor al Universitatii Cambridge, a oferit oamenilor franturi din intepciunea sa pentru a-i motiva si a-i determina sa nu renunte niciodata in a-si urma visul, oricat de departe ar fi acesta.

Haideti sa ne lasam si noi inspirati de cugetarile sale.

 1. "Orice lucru conteaza, cata vreme nu renunti la el."
 2. "Cea mai buna dovada a imposibilitatii calatoriilor in timp este ca n-am fost inca invadati de hoarde de turisti veniti din viitor."
 3. "Ar fi o pierdere de timp sa fiu furios pentru handicapul meu. Omul trebuie sa mearga inainte, iar eu nu am facut-o tocmai rau. Oamenii nu au timp pentru tine daca tu esti mereu furios si te plangi."
 4. "Oamenii tacuti au cele mai zgomotoase minti."
 5. "Am observat ca pana si cei care spun ca totul este predestinat si ca nu putem schimba nimic, se uita in stanga si in dreapta inainte sa treaca strada."
 6. "Data viitoare cand cineva iti reproseaza ca ai comis o greseala, spune-i ca s-ar putea sa fie un lucru bun. Fara imperfectiune, nici tu nu ai exista si nici eu."
 7. "Oricat de grea ar fi viata, intotdeauna putem face ceva sa ne-o infrumusetam. Priviti stelele, nu va mai uitati in jos."
 8. "Acolo unde este viata – este si speranta."
 9. "Scopul meu este simplu: sa inteleg complet Universul - de ce este asa cum este si de ce exista de fapt."
 10. "Marele dusman al cunoasterii nu este ignoranta, ci iluzia cunoasterii."
 11. "Perspectiva de a muri devreme m-a facut sa inteleg ca viata merita traita."
 12. "Putem numi ordinea din natura drept Dumnezeu, dar atunci ar fi vorba de un Dumnezeu impersonal. Nu exista nimic personal la legile fizicii."
 13. "Cele mai complexe sisteme biologice pe care le avem la dispozitie sunt, de departe, propriile noastre trupuri."
 14. "Dumnezeu nu doar ca da cu zarul, dar cateodata arunca zarurile acolo unde noi nu le putem vedea."
 15. "Viata ar fi tragica daca nu ar fi amuzanta."