Se spune ca nu exista in lume doi fulgi de zapada identici. Exact ca oamenii...

I-am prins in maini si, pana sa se topeasca, i-am analizat. O forma perfecta, rezultata prin inghetarea si alaturarea unor noi vapori de apa, la temperaturi intre -2 si -15 grade Celsius. E parca un intreg ritual la mijloc iar stiinta, daca ar interveni sa desluseasca pas cu pas procesul, ar risipi misterul fulgilor de nea. Ei au, majoritatea, sase brate, formand o structura hexagonala.

Magia fulgilor de nea - Poza 1

Magia fulgilor de nea - Poza 2

Universul fulgilor de nea are, si el, legile sale care il guverneaza. Sunt fulgi mai mici si mai mari, mai apropiati de forma perfecta sau nu, mai albi sau mai inchisi la culoare. De fapt, diversitatea lumii lor este la fel de fascinanta ca cea a lumii in care traim.


Magia fulgilor de nea - Poza 3

Nu de multe ori poti surprinde un fulg inainte de a se topi. Pozele de mai jos sunt o raritate care ne confirma frumusetea si unicitatea fiecareia dintre aceste minunatii.


Magia fulgilor de nea - Poza 4

Pe unii ii poti usor confunda cu altceva. Vei intalni fulgi care par mai degraba din cristal decat din zapada. Te uimeste forma perfecta, textura lor, dar si densitatea si felul in care s-au alaturat moleculele de apa.

Magia fulgilor de nea - Poza 5

Cel mai mult imi place sa le observ miscarea naturala, zborul si apoi caderea libera spre pamant. Pornesc atat de hotarati si pare ca nimic nu-i poate opri.Magia fulgilor de nea - Poza 6

Cand te gandesti ca ei sunt cei care aduc zapada, totul devine mai fascinant. Mici minunatii ale naturii care, alaturandu-se, formeaza un mare covor alb, protector impotriva gerului naprasnic. Este unul din modurile prin care Mama Natura are grija de tot.

Magia fulgilor de nea - Poza 7

Apar intr-un anotimp care pare a fi predestinat frumusetii. Ei sunt, de altfel, un element de contrast in raport cu intreaga natura. In pozele de mai jos, verdeata brazilor creeaza un fond cromatic pentru fulgii transparenti, atat de inocenti incat nu-si permit sa altereze nimic din ceea ce ating. Ba mai mult, polarizeaza in jurul lor puritate si perfectiune.

Magia fulgilor de nea - Poza 8

Magia fulgilor de nea - Poza 9

Ma bucur nespus de mult ca am reusit sa imortalizez cativa dintre fulgii pe care i-am prins in mana, cum la fel de mult sper ca v-am transpus in feerica imagine si traire a iernii. Magia fulgilor de nea este, in fond, una din primele magii pe care iarna le-o trimite oamenilor. Este o magie care prevesteste frumusetea, puritatea si calmul batranei ierni.

Magia fulgilor de nea - Poza 10

Magia fulgilor de nea - Poza 11


Magia fulgilor de nea - Poza 12

Magia fulgilor de nea - Poza 13

Magia fulgilor de nea - Poza 14

Magia fulgilor de nea - Poza 15

Magia fulgilor de nea - Poza 16

Magia fulgilor de nea - Poza 17

Magia fulgilor de nea - Poza 18

Magia fulgilor de nea - Poza 19