Culorile au o simbolistica mai puternica decat ar crede multi dintre noi.

Culorile au o simbolistica mai puternica decat ar crede multi dintre noi. Chiar daca nu le acordam o importanta foarte mare pentru ca suntem atat de obisnuiti cu ele, trebuie sa le cunoastem secretele si sa stim in ce fel ne pot influenta viata de zi cu zi. Pentru ca pot face acest lucru. Desi nu ne dam seama, pot avea o contributie importanta la starea noastra de spirit. Haideti sa descoperim care sunt efectele psihologice ale culorilor noastre preferate (si, bineninteles, a arhicunoscutelor non-culori).

  • Rosu
Psihologia culorilor: Cum ne influenteaza acestea viata zilnica - Poza 1

O culoare captivanta ce refelcta pasiune, energie si putere. O incapare cu peretii de culoare rosie poate avea o influenta directa asupra noastra aducandu-ne o stare de agitate si de iritare. Daca alegeti sa purtati haine de culoare rosie fiti siguri ca veti atrage atentia asupra dumneavoastra si veti parea un adversar de temut, scrie 2knowmyself.com.

  • Negru
Psihologia culorilor: Cum ne influenteaza acestea viata zilnica - Poza 2

Negru reflecta autoritatea si puterea, dar poate simboliza si latura intunecata a unei persoane. Oamenii care poarta haine negre pot atrage admiratia celorlalti cu multa usurinta. Si lasa celorlalti impresia ca sunt niste persoane independente, sigure pe sine si capabile.

  • Albastru
Psihologia culorilor: Cum ne influenteaza acestea viata zilnica - Poza 3

Daca stati intr-o incapere in care albastrul este culoare dominanta, veti simti o stare de relaxare si de clam, insa albastrul excesiv poate duce si la stari de depresie. Cand vine vorba de haine, albastrul denota loialitate si incredere. Este recomandat sa purtati haine albastre la interviuri si la intalnirile de afaceri.

  • Alb

Psihologia culorilor: Cum ne influenteaza acestea viata zilnica - Poza 4

Reflecta inocenta si puritatea. Nu degeaba poarta miresele alb in ziua nuntii. Albul mai este asociat cu binele si cu serenitatea.

  • Verde
Psihologia culorilor: Cum ne influenteaza acestea viata zilnica - Poza 5

Verdele este o culoare relaxanta deoarece este asociata cu natura. Ne ajuta sa ne destindem si sa vedem lucrurile mai clar. Folosirea acestei culori pentru peretii unei incaperi sau pentru fundalul unui website do stare de bine privitorilor.

  • Galben
Psihologia culorilor: Cum ne influenteaza acestea viata zilnica - Poza 6

Sursa foto: pixabay.com

Galbenul este o culoare mai dificila. Ne agita. Folosindu-se de acest efect, multe restaurante aleg sa isi coloreze peretii in galben pentru ca persoanele care vin sa manance acolo sa nu stea o vesnicie. Ca si in cazul rosului, galbenul atrage atentia, contribuie la cresterea pulsului si la accelerarea metabolismului. Cei care poarta frecvent galben sunt persoane vibrante, optimiste.

  • Mov
Psihologia culorilor: Cum ne influenteaza acestea viata zilnica - Poza 7

Movul reprezinta o combinatie dintre forta rosului si calmul transmis de albastru. Hainele mov reflecta eleganta, autoritate si prosperitate.

  • Roz
Psihologia culorilor: Cum ne influenteaza acestea viata zilnica - Poza 8

O culoare ce reflecta inocenta si bunatatea cuiva. Nu este o culoare foarte masculina, cei mai multi barbati refuzand sa poarte haine roz pentru a nu parea efeminati. Oricum, daca doriti sa cereti ajutorul unui strain, indreptati-va atentia spre cineva care poarta roz sau alb.