Ce schimbari comportamentale trebuie sa facem pentru a deveni cea mai buna varianta a noastra.

Studiile, experientele personale si ratiunea ne-au aratat de-a lungul timpului ca treptta, cu pasi marunti putem ajunge pe cele mai inalte culmi. Cheia succesului atingeri oricarui tel este perseverenta de a pastra directia in care am ales sa pornim. Este greu sa iti cladesti dintr-o data intreaga lume la care visezi. Dar daca o iei incet, metodic si iti schimbi micile obiceiuri zilnice s-ar putea sa fii uimit de rezultate. BJ Fogg, directorul Laboratorului de tehnica a persuasiunii din Stanford, a constatat dupa studii indelungate ca evolutia personala si dobandirea succesului se pot atinge daca ne folosim de obiceiuri marunte, cotidiene, potrivit lifehack.org. Haideti sa vedem ce schimbari comportamentale trebuie sa facem pentru a deveni cea mai buna varianta a noastra.

Obiceiuri pentru o minte sanatoasa

10+1 obiceiuri marunte care iti pot schimba viata - Poza 1
 • Puneti intrebari marete. Oriunde va ducei si cu oricine va intalniti evitati sa intrebati lucruri la care puteti raspunde cu "da" sau "nu". Incepeti discutiile cu "Ce parere ai despre...?", "Cum ti se pare....?" sau "Ai incercat vreodata sa...?". Astfel descoperiti atituni si opinii ale oamenilor din care puteti invata multe.
 • Tineti la vedere, pe birou sau in biblioteca, ceva ce va inspira - un obiect, o carte, o fotografie etc.
 • Luati-va cateva minute zilnic pentru a va recrea. Stati in liniste completa si lasati-va mintea sa zburde pe meleaguri nebanuite. Nu trebuie sa adoptati o pozitie anume a corpului, sa inchideti ochii sau sa incercati sa intrati intr-o anumita stare. Doar rataciti-va pret de cateva clipe in propriile ganduri.
 • Repetati in gand cateva cuvinte/expresii care sa va calmeze in situatiile de stres. Ceva simplu, doar cat sa va distrageti atentia de la problema care va sacaie. "O sa treaca", "Pot mai bine de atat", "Sunt mai puternic/a decat cred", de exemplu, sau orice va reda puterea si increderea de a merge mai departe.

Pentru productivitatea la locul de munca

10+1 obiceiuri marunte care iti pot schimba viata - Poza 2
 • Inchipuiti-va ca sunteti propriul dumneavoastra supererou cand va confruntati cu dificultati la locul de munca. Intrebati-va cum s-ar descurca acel supererou in situatia dumneavoastra. I-ar fi frica, s-ar panica sau ar rezolva totul cu incredere si calm? Acest lucru ajuta pentru inlaturarea neincrederii in sine.
 • Raspundeti tuturor invitatiilor si oportunitatilor cu "O sa-mi verific agenda si va anunt", in loc sa le refuzati si sa fugiti de ele. Lasati o portita deschisa pentru orice situatie noua care se iveste chiar daca vi se pare inspaimantatoare. Stati si evaluati cu atentia sitiuatia si veti descoperi ca lucrurile nu sunt atat de ingrozitoare, iar abia apoi reveniti cu un raspuns sincer invitatiilor.
 • Vizualizati-va telul. Oricat de inalt ar fi locul in care va doriti sa ajungeti trebuie sa va puteti vedea cu ochii mintii in acel loc. Pare un lucru banal, insa are un impact incredibil asupra creierului si va motiveaza mai mult decat ati putea crede.

Pentru o relationare mai buna cu cei din jur

10+1 obiceiuri marunte care iti pot schimba viata - Poza 3
 • Luati legatura in fiecare zi cu un membru al familiei sau cu un prieten. Nu conteaza daca o faceti prin mesaje, e-mail sau telefonic, important este sa va conectati cu oamenii la care tineti si sa investiti timp zilnic in relatiile cu ei.
 • Incheiati-va ziua cu un cuvant de multumire pentru cei din jur. Inainte de a adormi spuneti-i celui de langa dumneavoastra ce insemnatate are pentru dumneavoastra.
 • Obisnuiti-va sa ii ascultati pe cei din jur si nu doar sa fiti prezenti in discutia cu ei.
 • Pastrati cateva minute din zi doar pentru dumneavoastra. Cu totii ne lovim de probleme, si necazuri. Asa e viata. Asta nu inseamana ca trebuie sa va pierdeti cu totul si sa va ingropati in toate supararile de pe lume. Nu suntem roboti si avem nevoie uneori de cateva minute in care sa fim singuri pentru a ne deconecta de la partea negativa a vietii. Faceti o plimbare scurta, sau o baie fierbinte, ascultati o melodie care va linisteste sau stati si priviti lumea de la fereastra. Invatati sa profitati de cele mai marunte lcururi din viata pentru a avea cele mai mari bucurii.