Tu cat de multa incredere ai in propriile simturi?

Cei de la Bright Side au pus laolalta cateva puzzle-uri interesante pentru a ne dovedi ca mintea ne poate oricand juca feste. Haideti sa le vedem pe cele mai bune dintre ele.

Poti colora dinozaurul din dreapta cu puterea mintii. E foarte simplu: priveste fix imaginea din stanga, timp de 30 de secunde si muta-ti privirea rapid, fara sa clipesti, pe imaginea din dreapta. Nu-i asa ca s-a inverzit dinozaurul? Efectul dispare dupa ce clipesti.

Sapte iluzii optice inedite care te vor pune pe ganduri - Poza 1
© depositphotos

Totul tine de perspectiva.

„Ambasadorii” este o lucrare a pictorului german Hans Holbein cel Tanar. In partea de jos poti vedea o figura geometrica lunguiata. Daca te uiti cu atentie, din partea dreapta spre stanga, vei observa ca respectiav figura este un craniu.

Sapte iluzii optice inedite care te vor pune pe ganduri - Poza 2

© wikimedia

La o prima vedere, in cele trei ilustratii, bulinele par sa aiba dimensiuni diferite. Dar nu au, sunt toate la fel. Ni se pare ca au alte dimensiuni din cauza spatiilor mai mici sau mai mari dintre ele.

Sapte iluzii optice inedite care te vor pune pe ganduri - Poza 3

Aceasta cladire se afla in Melbourne, Australia. Ti se pare ca liniile orizontale, de culoare portocalie nu ar fi nicidecum paralele. Dar sunt. Suntem indusi in eroare din cauza ferestrelor albe si negre care au dimensiuni diferite si sunt pozitionate intr-un anumit fel.

Sapte iluzii optice inedite care te vor pune pe ganduri - Poza 4


Podeaua aceasta este perfect dreapta. Nu pare, nu-i asa?

Sapte iluzii optice inedite care te vor pune pe ganduri - Poza 5

© Prostoilogin / pikabu


Cele doua linii, cea verde si cea roz, au exact aceeasi marime. Nu par asa din cauza dimensiunilor diferite ale cuburilor.

Sapte iluzii optice inedite care te vor pune pe ganduri - Poza 6

Iti vine sa crezi sau nu, exista 16 cercuri in aceasta imagine. Daca o privesti cu atentie, le vei observa.

Sapte iluzii optice inedite care te vor pune pe ganduri - Poza 7
© i124nk8 / reddit