"Problemele sunt, adesea, sanse deghizate." - Donald Trump

Pornirea unei afaceri de la zero reprezinta o provocare uriasa pentru multi dintre noi. Lipsa de capital, frica de esec sau modul in care intelegem mediul de afaceri sunt impedimente care dau batai de cap celor care se afla la inceput de drum in antreprenoriat. Pentru a gasi motivatie si raspunsuri intrebarilor esentiale care ne pot ajuta sa gasim drumul corect si sigur spre succes, va prezentam o lista cu 10 carti esentiale de antreprenoriat si lidership.

O carte care-i invata pe antreprenorii actuali si viitori cum sa deblocheze depozitul urias de pontential uman prin evitarea ideologiilor rigide, a doctrinelor si a formulelor stiintifice scortoase in munca.

Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 1

O lucrare menita sa ne convinga ca o afacere de succes poate porni de la cele mai banale idei si ca putem da lovitura si cu o firma mica. S-a dovedit clar ca o companie mica, cu resurse putine, poate acelasi nivel de succes ca una mare, asa ca secretul reusitei sta in ideile de afaceri, observatiile si esecurile date ca exemplu in aceasta carte.

Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 2

Motivatia pentru a porni in drumul sigur spre succes trebuie sa inceapa, potrivit lui Gary Vaynerchuk, de la trei principii esentiale de viata:

  1. Iubeste-ti familia!
  2. Munceste pe branci!
  3. Traieste-ti pasiunea!

Vaynerchuk este antreprenorul care a rescris regulile de business si a reusit sa construiasca o afacere de 60 de milioane de dolari din aproape nimic, cu ajutorul muncii si pasiunii.

Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 3

Un lider trebuie sa inspire, nu sa conduca. Dimensiunea emotionala a activitatii de conducere are un impact decisiv asupra functionalitatii tuturor celelalte aspecte organizationale. Autorii acestei carti ne invata ca 'inteligenta emotionala', adica maniera in care relationam cu noi insine si cu ceilalti, garanteaza reusita in viata si in mediul de afaceri intr-o mai mare masura decat orice diplome sau titluri.

Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 4

Un antreprenor bun trebuie sa fie si un vanzator bun, iar secretul succesului sta in capacitatea de a castiga increderea clientilor. Cartea de fata inglobeaza o lista de recomandari si exemple extrem de folositoare pentru toti cei care doresc sa dezvolte relatii cu adevarat speciale cu clientii lor.


Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 5

O carte plina de intelepciune si inspiratie care ne dezvaluie modul de a gandi si principiile de baza din spatele deciziilor si actiunilor ai unora dintre cei mai de succes pameni de afaceri.

Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 6

O biografie de exceptie in care sunt combinate detalii din viata personala si profesionala a celui care reprezinta o fascinanta istorie de succes a vremurilor noastre: Warren Buffet.

Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 7

Una dintre cele mai cunoscute lucrari ale lui Napoleon Hill si cele mai bine vandute carti din toate timpurile. "De la idee la bani" ne prezinta o filosofie cu privire la reusita in afaceri si imbogatire cu ajutorul a 13 principii aplicate cu succes de oameni precum Henry Ford, John D. Rockefeller, Theodore Roosevelt, William Jennings Bryan, Clarence Darrow, Alexander Graham Bell sau William Howard Taft.

Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 8

O colectie de povesti incredibile, dar reale, ale unor oameni care au reusit sa isi construiasca afaceri cu venituri de peste 50 de mii de dolari, anual, pornind de la investitii modeste de 100 de dolari sau mai putin. Acesti oameni, fara abilitati deosebite, au descoperit ca isi pot valorifica anumite aspecte ale pasiunilor lor pentru a se bucura de implinire personala si succes in afaceri.

Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 9

In opinia lui Robert T. Kiyosaki, principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu probleme financiare este ca au trecut prin viata fara sa invete nimic despre bani si in loc sa puna banii sa lucreze pentru ei, acestia au ajuns sa lucreze pentru bani. Lucrarea de fata reprezinta una dintre cele mai bune carti de educatie financiara din lume.

Top 10 Carti care iti garanteaza succesul in afaceri - Poza 10