Pregatit pentru cei care iubesc natura si aventura.

Vara este cel mai bun sezon pentru vacantele petrecute in miezul naturii, departe de agitatia urbana, de betoane, trafic, poluare si grijile zilnice. Indiferent de locul in care urmeaza sa ne petrecem cateva zile de neuitat, sub cerul liber, este important sa ne pregatim cum trebuie pentru marea si frumoasa intalnire cu natura. Am pregatit pentru cei care iubesc aventura si tot ce are mediul inconjurator mai frumos sa ne ofere, cateva recomandari de lucruri esentiale pentru camping.

Cortul potrivit

Vacanta sub cerul liber: Cum ne pregatim pentru camping - Poza 1

Cortul trebuie sa fie cel mai important lucru de care avem nevoie cand mergem sa campam undeva in natura pentru cateva zile. Recomandat este sa alegeti un cort potrivit pentru 2-4 persoane, cu interior din polistier respirabil, baza din polietilena, ochiuri de plasa pentru aerisire si stalpi rezistenti din fibra de sticla si otel. Culoare si forma cortului ramane doar o chestiune de preferinte.

Saci pentru dormit

Vacanta sub cerul liber: Cum ne pregatim pentru camping - Poza 2

Atat sacii de dormit tip mumie sau pinguin, pentru adulti sau copii, trebuie sa fie adaptati sezonului in care vor fi folositi. Este important ca sacul sa fie cat mai confortabil posibil, ceea ce inseamna sa aiba o marime potrivita si sa aiba proprietati izolatoare excelente chiar daca nivelul de umiditate din aer este extrem de ridicat. Rezistenta la apa si capacitatea de a se usca foarte repede sunt alte lucruri de care vrem sa tinem cont cand alegem un sac potrivit de dormit.

Izoprenul: Protectie si confort

Vacanta sub cerul liber: Cum ne pregatim pentru camping - Poza 3

Saltele izopren pentru camping, confectionate din spuma EVA, sunt prevazute cu un strat protector din folie de aluminu pentru o izolare cat mai buna. Dimensiunile unei saltele izopren sunt, de regula, standard: 180cm x 50cm.

Altele

Avem acum elementele de baza pentru campare. Insa, mai avem nevoie de alte cateva accesorii pentru a ne usura sederea in mijlocul naturii.

Vacanta sub cerul liber: Cum ne pregatim pentru camping - Poza 4
  • Un set pliabil format din masa si scaune pre atasate, din aluminiu usor si robust.
  • O lanterna mica, de buzunar, cu led de 5W ce poate functiona pana la 12 ore cu ajutorul a 3 acumulatori tip AAA.
  • O trusa de prim ajutor comlpet echipata la recomandarea personalului medical avizat cu bandaje diverse, foarfece, manusi, comprese etc.
  • Un incarcator solar cu panou fotovoltaic incorporat de 3.5W capabil sa se incarce complet si direct de la soare in aproximativ 8 ore si capabil sa stocheze 4000 mAh.
  • Un briceag multifunctional, pentru cele mai neprevazute situatii.
  • Un arzator confectionat din aluminiu anodizat si alama ce functioneaza pe baza de spirt lichid/solid, cu suport de vase inclus.