Pana pe 30 noiembrie va mai puteti inscrie la Concursul de fotografie National Geographic, deschis tuturor fotografilor, indiferent de nivel.

Pana pe 30 noiembrie va mai puteti inscrie la Concursul de fotografie National Geographic, deschis tuturor fotografilor, indiferent de nivel. Anul trecut au fost inscrise 16.000 de imagini din 130 de tari, in cele trei categorii – Natura, Oameni si Locuri. Juriul compus din experti evalueaza fotografiile pe criterii de creativitate si calitate a imaginii. Textele si titlurile care insotesc fiecare fotografie apartin fotografilor.

Viitoarele vedete National Geographic - Poza 1

Copacul singuratic din Yellowstone – Un copac solitar supravietuieste unei alte ierni geroase in Parcul National Yellowstone, Wyoming (Anita Erdmann)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 2

Nectar Noni pentru soparla verde – O soparla aurie de zi din Madagascar linge nectarul dintr-un fruct noni crud, in Kailua, Hawaii. Soparlele vietuiau peste tot prin preajma hale-ului la care am stat, bucurandu-se de noni si bronzandu-se pe balustrada si treptele insorite ale casei noastre. Erau preponderent timide, dar probabil ca acesteia i-a placut atat de mult nectarul incat sa ma lase s-o fotografiez in timpul activitatii ei preferate. Pareau sa aiba grija de noni toata ziua, cu foarte multa atentie. August 200, Chandra S. Sherin. Statiunea Kona Sat, Kailua – Kona, Hawaii.


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 3

Mozaic – Imprimeul stelelor de mare poate fi vazut ca un mozaic extraordinar, atragator, de fiecare data altfel. Cambodgia (Andrey Narchuk)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 4

Zborul unei bufnite-vultur – O bufnita-vultur adulta in zobor. Lingfield, Surrey, UK (Mark Bridger)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 5

Confruntarea – Scufundatorii se confrunta cu un rechin mare alb in apropierea insulei Guadalupe (David Litchfield)Viitoarele vedete National Geographic - Poza 6

Norul – Nu doar animalele pot sa atraga atentia in timpul unui safari. Capul Vest, Parcul Safari Aquila, Africa de Sud. (Dmitry Gorilovskiy)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 7

Carne si os – Intr-o lume in care nimeni nu mai intelege importanta naturii, tot ce mai ramane din natura sunt aceste oase si aceasta carne (Amirhassan Forkhpour)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 8

Apus la Atacama – Soarele la asfintit aprinde norii deasupra Salar de Atacama, in nordul Chiel. Am facut aceasta poza in iulie 2011, iar la vremea aceea norii ca acesta erau semnul ingrijorator al unei caderi neobisnuite de zapada, care blocase deja drumurile spre Bolivia si Argentina. Din fericire, de data aceasta a fost doar un fundal superb pentru apus si un mod de a ne aduce aminte cat e de frumoasa lumea in care traim. Salar de Atacama, Chile (Magdalena Rakita).


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 9

Iubirea parintilor – Pinguinii imperiali se lupta pentru supravietuire si pentru a-si apara singurul pui in desertul inghetat din Antarctica. Golful Atka, Antarctica, Marea Weddell (Claus Possberg)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 10

Acadele hibernale – Iarna e foarte frumoasa in Lituania. Era dimineata devreme, iar afara erau -25 de grade Celsisus. Peisajul acesta pare nepamantesc, cand, de fapt, e doar periferia orasului meu, Kaunas, la doar doi kilometri de casa mea. De multe ori, frumusetea e doar la un pas de usile noastre. Kaunas, Lituania (Matas Juras)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 11

Rechin cap-de-ciocan nocturn – Un rechin cap-de-ciocan curios. Cat Key, Bahamas (Raul Boesel)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 12

Portretul rheei – Un unghi neobisnuit pentru o rhee americana (Rhea americana), vazuta in Pantanal, Brazilia, intr-o zi noroasa. Pantanal, Miranda, Mato Grosso de Sul, Brazilia (Simony Blanco)Viitoarele vedete National Geographic - Poza 13

Sfere de nisip – Creatiile sferice de 2-3 milimetri filtrare de un crap minuscul in cautare de mancare. A facut asta ca sa stie pe unde a cautat deja mancare prin nisip. Regiunea padurii tropicale Daintree, Cairns, Australia (Baron Collocott)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 14

Buna dimineata – Elefantul Jabulani isi intampina ingrijitorul, pe Stavros Chakoma, inainte sa plece in safari. Rezervatia de fauna Kapama, regiunea Kruger, Africa de sud (Paula Durham)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 15

Yuengling, 2011 – Aceasta este prima poza pe care i-am facut-o prietenului meu Robert, dupa ce s-a intors dupa un an in Afganistan. Nu vorbea prea mult. Am stat impreuna si mi-a aratat ce simte cand i-am pus camera in fata. Era umil. Nu se plangea, ci doar umplea camera cu experienta de a fi purtat cizme militaresti si un pistol la munca in fiecare zi. Acum bea mult, dar cred ca mereu a baut mult. Douglasville, Georgia (Ashley Kauschinger)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 16

Asfintit in Muntii Bale – Un pisoi si o femeie in varsta stau pe prispa colibei lor din zona subalpina a Muntilor Bale, in sud-estul Etiopiei. Muntii Bale, Etiopia (Benjamin Guez)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 17

Ziua tineretului – Fete musulmane la Ziua Tineretului, pe 11 februarie. Fetele mergeau intr-o procesiune catre primarul orasului, cantand despre puterea Camerunului. Lagdon, Camerun (Ronnie Dankelman)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 18

Maini muncite – Femeile Kara aduc apa, gatesc pentru familii, culeg roadele campului, fac hainele si sunt coloana vertebrala tribului. Aceasta femeie batrana a fost singura persoana cu par alb cu care am intrat in contact. Am incercat cu disperare sa-i fac un portret satisfacator si i-am prins marginal mainile; simbolul perfect al rolului femeii in societatea tribala de pe valea raului Omo. Brataril ei sunt facute din cartuse de AK-47, un simbol in sine pentru tema ciclica a razboiului si razbunarii dintre tribul Kara si tribul invecinat, Nyangatom. Valea raului Omo, Etiopia (Nicholas Wiesnet)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 19

Povestea nespusa – O fetita afgana refugiata care traieste cu familia intr-un sat numi Bhaun, in apropierea cartierului Chakwal din Punjab, Pakistan. (Mohsin Khawar)


Viitoarele vedete National Geographic - Poza 20

Papa – Acesta este portretul pe care i l-am facut bunicului meu. Era fotograf si am vrut sa arat toate aparatele lui vechi si minunate, dar si intreaga lui viata, intr-un portret in stil editorial. Tocmai a implinit 95 de ani si inca mai stie cum functioneaza toate aparatele lui vechi. Imi place foarte mult aceasta poza si sper sa va placa si voua. Hillside, Illinois (Christopher Bellezza)