Pentru o vacanta perfecta in doi.

Daca visati la o escapada cu persoana iubita intr-un loc de vis, unde nu ati mai fost pana acum, va invitam sa descoperiti cateva orase extrem de romantice din Europa.

 • Cesky Krumlov - Cehia

Localizat in sudul Cehiei, acest orasel este perfect pentru o escpada in doi. Toti cei care vor sa viziteze acest loc vor fi impresionati de castelul Cesky Krumlov, de strazile orasului medieval, dar si de muzeele si de galeriile de arta.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 1
pixabay.com

 • Sopot - Polonia

Asezat pe coasta de la Marea Baltica a Poloniei, Sopot este un oras extrem de impresionant din punct de vedere arhitectural.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 2

 • Szentendre - Ungaria

Plin de galerii de arta si muzee, Szentendre este unul dintre cele mai romantice orase din Ungaria, arata americanii. Aflat pe malul Dunarii, asezarea este o destinatie foarte buna pentru „relaxare si inspiratie”.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 3

 • Krynica - Polonia

Aflat in vecinatatea muntilor Beskizi si renumit pentru izvoarele termale, Krynica este o destinatie perfecta si superba pentru o escapada de atmosfera.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 4

 • Mikulv - Cehia

Mikulov este recomandat ca o destinatie de top pentru arhitectura sa impresionanta. Orasul gazduieste unul dintre cele mai frumoase castele renascentiste din Europa, iar vizitatorii pot descoperi „secretele fabricarii vinului” intr-o crama care dateaza de la 1643.


Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 5

 • Kazmierz Dolny -Polonia

Situat pe malurile raului Vistula, cei care viziteaza acest loc se pot bucura de frumusetea imprejurimilor si pot savura preparate traditionale extrem de gustoase.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 6

 • Tokaj - Ungaria

Tokaj este mandria Ungariei cand vine vorba de fabricarea vinului, cu marci care pot fi recunoscute in intreaga lume.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 7

 • Marianske Lazne - Cehia

Marianske Lazne este locul perfect pentru oamenii care vor sa scape de agitatia marilor orase. Orasul este incojurat de o padure vasta, izvoare termale, cladiri istorice cu arhitectura neo-baroc si cateva parcuri amenajate la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 8

 • Eger - Ungaria

Eger este cunoscut pentru vinul rosu, de o calitate extraordinara, dar si pentru baile sale termale. Fiind o fosta fortareata medievala, Eger asigura apararea regatului ungar de atacurile otomanilor.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 9

 • Trencin – Slovacia

Este o destinatie ideala pentru oamenii care iubesc istoria. Castelul din Trencin este asezat in varful unui deal, iar din interiorul acestuia oamenii se pot bucura de privelisti impresionante.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 10

 • Telc - Cehia

Orasul se afla sub protectia UNESCO si are cladiri in stilul baroc, multicolore. In proximitatea centrului se afla o sumedenie de cafenele si pub-uri unde se pot savura preparate traditionale.


Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 11

 • Sandomierz - Polonia

Micul oras aflat pe malurile raului Vistula (cel mai lung rau din Polonia), are toate ingredientele pentru o escapada romantica perfecta. Centrul vechi este impresionant, avand un mozaic format din cladirile vechi si portile medievale, precum si castelele antice.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 12
 • Balatonfured - Ungaria

Orasul are numeroase bai termale, precum si diverse restaurante si pub-uri in care se pot savura preparate culinare unguresti. De asemenea, vara, turistii pot inchiria o ambarcatiune pentru a se plimba pe lacul din apropiere.


Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 13
 • Banska Stiavnica - Slovacia

Asezat langa mai multe dealuri impadurite, localitatea se afla in centrul Slovaciei si este o destinatie incantatoare, cu un centru vechi perfect prezevat.

Cele mai romantice destinatii turistice din Europa - Poza 14