Cum imbini intr-un mod armonios utilul cu placutul.

Iti place sa calatoresti des, sa descoperi locuri, oameni si culturi noi? Esti si pasionat/a de arta si ti-ai dori sa ai sansa sa afli mai multe despre pasiunea ta si sa inveti lucruri incredibile? Ei bine, atunci urmatoarele destinatii sunt pentru tine! Iata cinci destinatii turistice creative, numai bune de explorat in aceasta toamna:

  • Mare Britanie, Cornwall - Cursuri de olarit
Top 5 Destinatii turisice creative de vis - Poza 1

In Peninsula Penwith, Caroliine Winn, specialista in domeniul olaritului de mai bine de 20 de ani, organizeaza cursuri pentru cei doritori sa deprinda trucurile acestei frumoase arte.
Cursurile de olarit dureaza 5 zile si au loc in Primrose Cottage, intr-un decor spectaculos. Intregul sejur, cu excursii locale, mese, materiale si cursuri costa incepand de la 1.000 de euro de persoana.

  • Italia, Venetia - Cursuri de gatit

Top 5 Destinatii turisice creative de vis - Poza 2
Cei pasionati de arta culinara invata totul despre bucataria autentica locala de la celebra bucatareasa si proprietara de restaurant Enrica Rocca. Cursurile se tin chiar in vila personala a Enricai, unde oaspetii se pot si caza. Sejurul ce costa de la 195 de euro pe zi, include excursii in pietele elocale, la producatorii de vin si la diverse targuri culinare.

  • Scotia - Cursuri de scris romane politiste
Top 5 Destinatii turisice creative de vis - Poza 3
Moniack Mhor Creative Writing Centre organizeaza astfel de cursuri, de cinci zile. La acestea participa autori distinsi precum Louise Wels si Karen Campbell, dar si criticul literar Adam LeBor.

Un astfel de sejur, ce are loc intr-un peisaj uluitor de frumos, costa de la 600 de euro, cu tot cu mese si cazare.

  • Maroc, Marrakech - Cursuri de fotografie
Top 5 Destinatii turisice creative de vis - Poza 4
Creative Escapes ofera cursuri de fotografie, pentru amatori si profesionisti, incepand de la 2.850 de euro pentru zece zile, cu masa, cazare si transport incluse.
Doritorii pot astfel descoperi secretele artei fotografice de diferite tipuri, de la peisaj la fotoreportaj.

  • Italia, Toscana - Cursuri de tot felul
Top 5 Destinatii turisice creative de vis - Poza 5
Villa Lena, situata pe dealurile dintre Pisa si Florent, este un palat neorenascentist din secolul al XIX-lea, care dispune de 500 de hectare de vii si paduri, este o destinatie ideala ce imbina cu succes creativitatea si cultura. Aici turistii pot realiza proiecte creative de tot felul, fiind organizate periodic cursuri si manifestari culturale coordonate de diversi artisti. O noapte de cazare intr-un astfel de loc costa de la 80 de euro.