Pentru o vacanta de neuitat!

Te-ai gandiut vreodata cat de sigure sunt orasele pe care le vizitezi inn vacante sau in interes de serviciu? Furturi si infractiuni de tot felul se intampla peste tot in lume, dar unele locuri sunt adevarate amenintari pentru turisti.

In urma unui clasament realizat pe baza opiniilor a 80.514 persoane din 5.542 de orase din intreaga lume, s-a stabilit care sunt sigure locuri din punctul de vedere al infractionalitatii. In topul infractionalitatii, intitulat “Crime Index”, au fost evaluate 374 de orase, in functie de numarul de crime, furturi de masini, talharii si hoti de buzunare.

Astfel, s-a stabilit ca cel mai sigur oras din lume este Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, cu un indice de 11,33, potrivit clasamentului realizat de baza de date globala Numebo. Topul 5 al celor mai sigure orase din lume este completat de Doha, din Qatar, Taipei, din Taiwan, Quebec, din Canada, si Zurich, Elvetia.

In grafic au mai fost incluse si orasele romanesti precum Brasov, pe locul 30 din coada clasamentului, Timisoara (36), Iasi (62) si Bucuresti (63), cu un indice al infractionalitatii de 27,4. Clujul s-a situat pe locul al 13-lea din coada clasamentului, cu un indice al infractionalitatii de 19,69, fiind orasul romanesc considerat cel mai sigur in acest sens.

Pe de cealalta parte, cel mai periculos oras din lume este considerat Caracas, din Venezuela, cu un indice al infractionalitatii de 84,90, alaturi de Port Moresby, Papua Noua Guinee (83,58), Pietermaritzburg, Africa de Sud (81,99), Pretoria, Africa de Sud (81,63), si Durban, Africa de Sud (80,72).