Pentru o experienta de neuitat.

Daca vrei sa pleci intr-o calatorie de neuitat, singura, pentru a te regasi, pentru a te relaxa si pentru a exlora frumusetile lumii, e bine sa arunci un ochi pe lista de mai jos cu cele mai sigure potrivite destinatii turistice pentru o femeie.

Iata unde te poti duce, potrivit jurnalistilor de la publicatia trekeffect.com.

  • Roma, Italia
Destinatii sigure pentru o femeie care calatoreste singura - Poza 1
Roma are ce sa ofere oricui se aventureaza pe strazi, fie ca e vorba despre moda, interactiuni pitoresti, revelatii culinare sau locuri incarcate de istorie. Daca alegi sa vizitezi Roma, nu trebuie sa iti lipseasca din bagaj o pereche de incaltari comode, potrivite pentru plimbari lungi.

  • Melbourne, Australia
Destinatii sigure pentru o femeie care calatoreste singura - Poza 2
Muzica live si mancarea exceptionala sunt punctele centrale pe care mizeaza localnicii cand este vorba sa impresioneze turistele. Orasul se mandreste cu titlul de capitala culturala de la Antipozi, dar muzeele, teatrele, galeriile de arta si arhitectura victoriana sunt doar o parte dintre atractiile de care are parte un calator aici. Din Melbourne se poate porni inspre alte destinatii din apropiere, ca insulele Philip sau intr-o excursie pe Great Ocean Road, soseaua de coasta care te duce in Alglesea, Port Ampbell pe faleza Twelve Apostles au Island Arch si in alte statiuni din sudul continentului. Orasul seste cepecru pentru cu siguranta pe care o resimt turistele care pot sa se plimbe pe cont propriu la orice ora din zi sau din noapte.

  • New York, SUA

Destinatii sigure pentru o femeie care calatoreste singura - Poza 3
De la grilajul strazilor din Manhattan pana la inima verde a orasului din Central Park ori croaziere pe raul Hudson sau dibuirea unei piete de vechituri din Brooklyn, in orasul care nu doarme niciodata pana si pietonii fac parte din atractiile turistice.

  • Reykjavik, Islanda
Destinatii sigure pentru o femeie care calatoreste singura - Poza 4
Este considerat una dintre cele mai sigure destinatii pentru cei care vor sa calatoreasca pe cont propriu, fie ei barbati sau femei. De altfel, orasul s-a si plasat pe primul loc in Global Peace Index, un raport realizat de Institutul pentru economie si pace privind siguranta regiunilor si tarilor din lume. Reykjavik este punctul cel mai fierbinte din zona atunci cand e vorba de atractii urbane si cultura locala.

  • Chiang Mai, Thailanda
Destinatii sigure pentru o femeie care calatoreste singura - Poza 5
Este orasul thailandez unde agitatia din capitala sau forfota turistica de sub soarele care scalda plajele ireale sunt doar fotografii din albumele turistice. Acest oras este cunoscut pentru ritmul traditional si arhitectura colorata a templelor. Multi turisti descopera cu surprindere cafenelele cu aer parizian sau pizzeriile italiene din oras, dar, de multe ori, in spatele unor garduri neinteresante se afla temple spectaculoase (nu mai putin de 300 in zona). Printre atractii se numara si trei gradini botanice, cum este Gradina Reginei Sirikit, unde colectiile de lotusi si orhidee lasa locul unor trasee care il duc pe vizitator prin zone neamenajate si salbatice.