Cum putem atrage energiile pozitive cu ajutorul culorilor specifice acestui an.

Inceputul Noului An Chinezesc, care este Anul Cainelui de Pamant a sosit cu multe vesti bune.

In zodiacul chinezesc fiecare semn este asociat celor cinci elemente primordiale ale vietii: apa, foc, pamant, metal si lemn.

Pentru cei nascuti sub influenta semnelor zodiacale de pamant, foc si metal - adica taurul, berbecul, leul, sagetatorul si capricornul - acest an se anunta a fi unul extrem de bun, pe diverse planuri. Potrivit zodiacului chinezesc, 2018 va fi anul schimbarilor majore si un an favorabil din punct de vedere financiar.

Cel de-al 11-lea semn zodiacal din calendarul chinezesc, Cainele de Pamant, simbolizeaza stabilitate, autocontrol, dar si aspectele materiale ale vietii.

Pentru a se ajunge la un echilibru si la o armonizare a energiilor specifice elementelor care guverneaza acest an, potrivit principiilor feng shui, culorile norocoase care au o influenta pozitiva asupra destinului nostru in 2018 sunt cele asociate cu simbolul lemnului (verde) si cu cel al apei (albastru si negru). Metalul si focul sunt reprezentate de rosu, auriu si alb, iar aceste culori pot contribui si ele la stabilizarea energiilor, insa numai in cazul anumitor semne zodiacale.

Principiile feng shui de combinare a culorilor

Fie ca vorbim despre culorile hainelor sau despre nuantele obiectelor pe care le alegem sa ne armonizeze locurile in care ne petrecem cel mai mult timp (acasa sau la birou), totul trebuie sa se rezume la echilibru. Daca alegem rosu si alb (foc/metal), de exemplu, nu trebuie sa uitam sa adaugam si o culoare specifica pamantului - galben, maro, ocru -, pentru armonizarea fluxului energetic produs de aceasta combinatie. De asemena, daca folosim verdele (lemn) si albul (metal), trebuie sa tinem cont de faptul ca - analizand proprietatile fizice ale celor doua elemente -, metalul taie lemnul si este nevoie si de un strop de culoare specifica apei (albastru sau negru), pentru optimizarea energiilor, potrivit ourhealthfiles.com.

Citeste si: Psihologia culorilor: Cum ne influenteaza acestea viata zilnica