Asa sa fie?

Se spune adesea ca barbatii ar fi niste copii mari. Ei bine, aceasta afirmatie are, potrivit oamenilor de stiinta un sambure de adevar in ea.

Potrivit unui studiu aparut in publicatia Today, in familiile in care exista copii, sotii sunt cei care contribuie cel mai mult la crearea situatiilor stresante din casa si nu cei mici. Se pare ca 46% din cele 7.000 de femei care au luat parte la studiu, au sustinut ca partenerul de viata le provoaca mult mai mult stres decat copiii. Pe langa acest lucru, s-a mai constatat ca mamele sunt stresate deoarece nu au destul timp sa faca tot ce ar trebui facut intr-o zi; ca soțul nu le ajuta indeajuns de mult si ca indeplinesc singure responsabilitatile parintesti si activitatile casnice, care, in mod normal, ar trebui atribuite si asumate ambilor parinti.

"Un copil de 7 ani, ramane un copil de 7 ani. Dar un adult de 35 de ani care se comporta ca un copil de 7 ani este si mai stresant, deoarece el ar trebui sa stie mai bine cum stau lucrurile intr-o familie", a spus una dintre mamele care au luat parte la studiu.

Prin nevoia de a fi ocrotiti si prin neobosita atitudine copilaroasa, sotii reprezinta un factor de stres de doua ori mai mare decat propriii copii.

Un alt studiu, efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Padova, scoate la iveala faptul ca starea de sanatate a barbatilor se deterioreaza dupa ce acestia sunt parasiti de sotiile lor. Iar in cazul femeilor, starea lor de sanatate se imbunatateste dupa ce se despart de partener. Explicatia cercetatorilor pentru aceasta concluzie ar fi ca barbatii se bazeaza pe femei mai mult decat femeile pe barbati.