"Viata este o provocare careia trebuie sa-i raspunzi, o fericire pe care trebuie s-o meriti, o aventura pe care trebuie s-o incerci."

Anjeze Gonxhe Bojaxhiu, pe numele de botez, s-a nascut pe 26 august 1910 la Skopje, oras aflat in acea perioada sub stapanire otomana. A fost canonizata de Biserica Catolica cu numele de Sfanta Tereza de Calcutta, iar in anul 1950, in India, a fondat ordinul Misionarii Caritatii. Ca o mesagera a iubirii lui Dumnezeu, Maica Tereza si-a dedicat o mare parte din viata ingrijind oameni sarmani, bolnavi, orfani si muribunzi pentru a le aduce in povara vietilor un strop de speranta, credinta si iubirea pe care nu ar fi gasit-o in alta parte.

Vorbele sale intelepte si luminoase ne inspira si astazi si ne invata sa ne traim viata cu multa bucurie, cu credinta in suflete si cu dragoste fata de aproapele nostru.

Maria Tereza, despre credinta, iubire si pace, in citate inaltatoare - Poza 1

"Oamenii apar in viata ta fie ca o binecuvantare, fie ca o lectie."

"Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este sa nu insemni pentru nimeni nimic."

"Fii bun si milostiv. Fii expresia vie a bunatatii lui Dumnezeu, bunatate care sa se citeasca pe fata ta, in ochii tai, in zambetul tau."

"Cu cat avem mai putin, cu atat dam mai mult. Pare absurd, dar aceasta este logica pe care o are dragostea."

"Oamenii care isi ofera iubire reciproca, adevarata si deplina, sunt cei mai fericiti din lume. Ei isi iubesc caminul si copiii, desi au, poate, atat de putine lucruri sau nu au nimic."

"Tu poti face lucruri pe care eu nu le pot face. Eu pot face lucruri pe care tu nu le poti face. Impreuna putem face lucruri minunate."

"Pentru a raspandi fericire in jur, e nevoie sa fii fericit in propria familie. Pacea si razboiul incep chiar din mijlocul familiilor noastre. Daca vrem sa avem pace in lume trebuie mai intai sa ne iubim familiile."

"Viata este o provocare careia trebuie sa-i raspunzi, o fericire pe care trebuie s-o meriti, o aventura pe care trebuie s-o incerci."

"Cei care au darul de a aduce bucurie in sufletele altora se apropie de perfectiune. Fa astfel incat oamenii care se afla in suferinta sa vada in tine un inger al consolarii si confortului."

"Nu o sa stim niciodata cat de mult bine poate face un simplu zambet."

"Am descoperit paradoxul ca, daca iubesti pana cand doare, dincolo de asta nu mai exista durere, ci mai multa dragoste."

"Dumnezeu nu-ti cere sa reusesti. El vrea doar sa incerci din tot sufletul."

"A te ruga nu inseamna a cere. A te ruga inseamna a te abandona in mainile lui Dumnezeu si a auzi glasul Lui in adancul inimii tale."

"Nu te lasa descurajat de esec daca stii ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta."

"Numai femeia poate crea o familie, dar tot ea este cea care o poate si distruge."

"Stiu ca Dumnezeu nu-mi va da nimic din ceea ce nu pot duce. Mi-ar placea doar ca El sa nu aiba chiar atat de multa incredere in mine."

"In tacere suntem inundati de energia lui Dumnezeu care ne ajuta sa facem toate lucrurile in bucurie."