Cele mai bune activitati care ne imbunatatesc capacitatile intelectuale.

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au considerat ca talentul intr-un anumit domeniu se dobandeste la nastere. Insa din ce in ce mai multe studii demonstraza ca avem puterea de a ne perfectiona diverse abilitati si de a ne spori inteligenta prin anumite activitati. Haideti sa vedem care sunt hobby-urile care ne ajuta sa ne depasim conditia si sa devenim mai buni, mai isteti.

  • Carmuirea unui instrument muzical

Potrivit studiilor, muzica ne stimuleaza creierul si stapanirea unui instrument muzical contribuie la sporirea creativitatii, a puterii de concentrare, a gandirii rationale, la imbunatatirea memoriei si a abilitatilor de comunicare.

Opt hobby-uri care ne fac mai isteti - Poza 1

  • "Mens sana in corpore sano"

Exercitiile fizice efectuate des ajuta mintea si corpul sa functioneze intr-un mod optim. Totul sta in regularitatea antrenementelor fizice si nu in gradul lor ridicat de complexitate. Doar 15 minute de efort fizic moderat zilnic poate face minuni si va duce la imbunatatirea performantelor cerebrale.

Opt hobby-uri care ne fac mai isteti - Poza 2

  • Cititul

Cititul este una dintre cele mai bune metode de a ne spori inteligenta. Pe langa faptul ca ne relaxeaza, lectura ne ajuta sa experimentam emotii multiple si sa dobandim o sumedenie de cunostinte noi despre diverse subiecte.

Opt hobby-uri care ne fac mai isteti - Poza 3

  • O limba straina

Invatatul unei limbi noi ne aduce o multitudine de avantaje. Nenumarate studii au aratat ca persoanele care au un nivel ridicat de inteligenta verbal-lingvistica se descurca mai bine in luarea deciziilor, planificare si rezolvarea problemelor.


Opt hobby-uri care ne fac mai isteti - Poza 4

  • Calatoritul

Cand calatorim si vizitam un loc nou reusim sa acumulam o multime de informatii despre diverse lucruri intr-un mod extrem de relaxantsi placut. Intalnitul oamenilor noi, a modurilor de a trai si de gandire diferite, contactul cu experiente senzoriale diferite, toate ne ofera sansa sa decoperim concepte de viata si idei la care nu ne-am fi gandit.

Opt hobby-uri care ne fac mai isteti - Poza 5

  • Gatitul

Va vine sa credeti sau nu, gatitul este o activitate complexa, ce implica creativitate, atentie la detalii si o gandire structurata. Gatitul ne stimuleaza toate simturile si ne ajuta sa dobandim noi abilitati care ne fac mai inteligenti.

Opt hobby-uri care ne fac mai isteti - Poza 6

  • Meditatul

Cand meditam toata atentia ni se indreapta catre manipularea emotiilor si redobandirea unei stari de calm. Meditatia este un momnet de respiro pentru corp, minte si spirit si ne ajuta sa recapatam controlul asupra intregii noastre fiinte si sa devenim mai puternici.

Opt hobby-uri care ne fac mai isteti - Poza 7

  • Scrisul

Scrisul este o metoda ideala de a ne imbunatati abilitatile lingvistice, de a ne spori creativitatea, capacitatea de concentrare, imaginatia si capacitatea de intelegere.

Opt hobby-uri care ne fac mai isteti - Poza 8