Pentru toti cei care au curaj sa viseze cu ochii deschisi!

Cartile din categoria Fantasy se numara printre preferatele multor pasionati de lectura. Si cum sa nu fie asa cand ne pot trimite in lumi atat de imaginative si cand ne dau sansa sa intalnim personaje atat de variate si de complexe? Si noi suntem mari fani ai acestui gen literar si ne-am gandit sa intocmim un top cu unele dintre cele mai bune carti fantasy care au puterea sa ne tina angrenati in magia povestilor lor asa cum alte carti nu o pot face.

O carte deosebita, cu umor inteligent si personaje uimitoare care reuseste sa isi tina cititorii cu sufletul la gura pana la ultima pagina.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 1

O serie de volume de o complexitate inedita prin felul in care Erikson reuseste sa integreze romanul istoric intr-o capodopera fantasy.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 2

Aventurile lui Geralt, vanatorul cu par alb si ochi patrunzatori, cu puteri magice si ganduri necurate prin tinuturi de poveste.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 3

"Pistolarul" deschide cea mai reusita odisee scrisa de Stephen King, infatisand calatoria unui singuratic spre bine si rau, intr- o lume bizara, paralela, cu personaje de exceptie si o imagistica hipnotica.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 4

Crescuta intr-o lume in care magia exista doar in legende, Feyre ajunge sa descopere pe propria-i piele ca daca aceasta lumea ar fi reala, orice poate fi posibil. Feyre patrunde in lumea zanelor, se indragosteste de un Mare Lord al spiridusilor si trebuie sa salveze de la pieire taramul zanelor si lumea oamenilor.


Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 5

In aceasta carte, Mircea Oprita isi indreapta atentia asupra psihologiei, mentalitatii si constiintei omului.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 6

O calatorie uimitoare, in Anglia anilor 1590, in cautarea tainei pe care vrajitoarele au ascuns-o secole la rand.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 7

Cu ajutorul tehnologiei avansate a speciei Heechee, Robinette Broadhead are posibilitatea de a-si prelungi viata dupa moarte traind sub forma unei masinarii in care i-a fost transferata personalitatea.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 8

"Choise" ne aduce in prim plan o noua teorie, pe langa cea evolutionista si creationista, in care apar noi forme de viata inteligenta si noi monstruozitati care ameninta omenirea.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 9

O data la cateva sute de ani, locuitorii singurului continent al planetei, Neclintirea, au de infruntat un Al Cincilea Anotimp care se manifesta prin dezastre naturale, foamete, cruzime si are un singur deznodamanat: moartea.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 10

O poveste fascinanta, ce sta sub semnul mortii, in care, in lupta crunta pentru putere, Cele Sapte Regate se confrunta cu o invazie teribila condusa de dincolo de mormant.


Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 11

O trilogie de-a dreptul uluitoare care ne prezinta un interesant concept din literatura fantasy si diverse dileme profunde despre religie si societate.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 12

Harry August nu este ca restul oamenilor. El moare si renaste, pastrandu-si amintirile vietilor anterioare. Orice ar face nu isi poate schimba destinul deoarece se va intoarc mereu la momentul nasterii sale. Lucrurile iau o intorsatura neasteptata cand afla ca in viitor lumea se va sfarsi si Harry trebuie sa faca niste schimbari in trecut si viitor pentru a salva omenirea.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 13

O poveste incredibila a unui om care a trecut prin zece mii de reincarnari pentru a fi impreuna cu adevarat sa iubire - moartea insasi!

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 14

Un roman deosebit ce scoate in prim plan povestea a doua surori ce reusesc sa scape de sub rigorile unui tata titanic atunci cand patrund in intriga periculoasa a unui joc magic, legendar.

Top 15 Carti fantasy care te vor trimite in lumi nebanuite - Poza 15