Dragostea parintilor contribuie la dezvoltarea cerebrala a celor mici.

Daca va numarati printre parintii care obisnuiesc sa isi imbratiseze des copilul, atunci aflati ca faceti bine ce faceti si acest lucru este extrem de benefic pentru cei mici. Oamenii de stiinta sustin ca afectiunea fizica are un rol esential in perioada de crestere a copilului. Imbratisatul celor mici contribuie in mod direct la dezvoltarea creierului acestora.

Imbratisarile parintilor ii ajuta pe copii sa devina mai inteligenti - Poza 1

pixabay.com

Medicii de la Spitalul de Copii Nationwide din Ohio au efectuat un studiu pe 125 de bebelusi, o parte nascuti prematur, o parte nascuti la termen, pentru a analiza modul in care cei mici reactioneaza la atingerea fizica, potrivit en.newsner.com. Concluziile au fost ca primele experiente afective ale unui copil - care implica modul de manifestare al acestora in clipa in care sunt imbratisati si mangaiati de parinti - au efecte pe termen lung asupra modului in care creierul va percepe afectivitatea in urmatorii ani ai copilariei.

Nou-nascutii experimenteaza lumea prin atingere si un simplu gest cum este cel de a iti tine copilul in brate, de exemplu, poate face diferenta in dezvoltarea ulterioara a creierului acestuia.

Gesturile dragastoase fata de cei mici, inca din primele zile de cand vin pe lume, nu numai ca reprezinta ceva normal, uman, dar ii ajuta pe acestia sa se dezvolte intr-un mod armonios din toate punctele de vedere. Asadar, nu ezitati sa va imbratisati copilul si sa ii aratati ca il iubiti ori de cate ori aveti ocazia. Veti fi uimiti de multitudinea de moduri in care va va multumi mai tarziu pentru acest lucru.