Totul incepe cu un click...

Gasirea unui partener de incredere, care sa aiba aceleasi asteptari de la viata ca si tine, aceleasi interese, valori si aspiratii nu este un lucru usor. Platformele online dedicate persoanelor care isi cauta un partener de viata potrivit incearca sa contribuie la nasterea cat mai multor povesti de dragoste cu final fericit. Dar cat de sigura si serioasa poate fi o relatie cu o persoana inceputa intr-un mediu virtual? O serie de studii ale unor institutii de profil psihologic si sociologic au incercat sa raspunda acestei intrebari si au ajuns la concluzii neasteptate. Haideti sa vedem care sunt acestea.

  • Testele de compatibilitate, atent studiate de oamenii de stiinta

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Berkeley din California, standardele serviciilor dedicate datingului online devin din ce in ce mai ridicate. Motivul este cat se poate de simplu: pentru stabilirea compatibilitatii intre potentialii parteneri sunt folosite metode stiintifice bine structurate.

  • Lipsa prezentei fizice, benefica
S-a confirmat: Relatiile online sunt mai trainice - Poza 1

Fara presiunea prezentei fizice, oamenii sunt obligati sa comunice cat mai mult pentru a se descoperi reciproc. Comunicarea duce la cunoasterea amanuntita a caracterului oamenilor - lucru esential pentru gasirea unui partener de viata ideal. Un studiu realizat de Prof. Dr. Andrea Baker de la Universitate de Sociologie din Ohio scoate la iveala faptul ca site-urile matrimoniale contribuie la schimbul de interese si de credinte comune pentru o perioada indelungata de timp, fara a exista presiunea tensiunii sexuale dintre indivizi.

  • Diversitate si interese comune

Intr-un alt studiu, al Institutului de Tehnologii Creative USC, s-a stabilit ca relatiile care incep in urma gasirii unui partener pe o platforma online, se bazeaza mult mai mult pe valorile si aspectele comune ale personalitatilor partenerilor si mai putin pe factorii de ordin social sau pe diferentele de varsta.

  • "Pana cand moartea ne va desparti..."

Cercetarile din cadrul Departamentului de Psihologie al Universitatii Chicago au aratat ca majoritatea casatoriilor persoanelor care s-au cunoscut pe un site matrimonial au sanse mult mai mici de a se sfarsi. Multitudinea posibililor potentiali parteneri de pe platformele de online dating duce la marirea sanselor de a-ti gasi sufeltul pereche.

  • Cursorul mouse-ului = sageata lui Cupidon
S-a confirmat: Relatiile online sunt mai trainice - Poza 2

Procesul gasirii unui viitor partener de viata este mult mai simplu pe un site matrimonial. Cei de la Asociatia de Stiinte Psihologice sustin ca online datingul este o optiune de minimalizare a complicatiilor inevitabile care apar cand incerci sa iti cauti jumatatea. Teama irosirii timpului petrecut cu o persoana care se dovedeste a fi nepotrivita, stresul legat de locurile in care sa iti cauti pe cineva si dificultatea gasirii unei persoane cu interese comune, toate dispar cu ajutorul unui click.

  • Computerele stabilesc cel mai bine compatibiliatea dintre oameni

A fost facut un experiment in care s-au comparat personalitatea, emotiile, valorile si interesele unor persoane care s-au cuplat online si a unora care au inceput o relatie dupa ce s-au intalnit in alte circumstante non-virtuale. Compatibilitatea celor din prima situatie s-a dovedit a fi mult mai mare si durata relatiei mult mai lunga. Astfel, putem spune ca secretul longevitatii unei casnicii sta intr-o potrivire stabilita matematic de calculatoare.

Asadar, lucrurile sunt clare si din punct de vedere stiintific. Jumatatea ta se poate afla la un click distanta de tine, de ce sa nu incercati sa va impartasiti sentimentele? Si ca tot veni vorba de asa ceva, sentimente.ro reprezinta o prima buna alegere in gasirea unui serviciu de relatii serios.