Povesti fascinante, horror, doar pentru cei curajosi!

Regele povestilor de groaza, suspans si mister care te tin cu sufletul la gura pana la ultima pagina si unul dintre cei mai bine vanduti scriitori contemporani, Stephen King, are in momentul de fata peste 70 de romane care ii poarta semnatura. Intrebat de publicatia Rolling Stone care este, din punctul sau de vedere, cea mai buna carte pe care a scris-o pana in prezent, Stephen King a raspuns, fara ezitare, "Povestea lui Lisey", aparuta in 2006.

Dar cine i-a rasfoit capodoperele stie ca nu se poate limita la o singura carte ca fiind cea mai cea dintre toate. Din acest motiv am intocmit un top cu 10 titluri de exceptie, care dupa parerea noastra, merita sa fie in atentia impatimitilor de lectura buna.

Un roman care te tine cu sufletul la gura de la inceput si pana la sfarsit, in care autorul descrie o lume fascinanta care aduce cu Europa Evului Mediu intunecat, lume brazdata de aventuri incredibile.

Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 1

Stephen King nu considera clovnii ca fiind niste fiinte haioase. Sau cel putin nu in aceasta carte, in care personajul central, Pennywise, isi ademeneste ziua trecatorii tineri cu baloane, castane copate si promisiuni frumoase, iar noaopte, cand isi scoate masca, se transforma in diferite monstruozitati.

Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 2

Un roman de-a dreptul fabulos, considerat unul dintre cele mai bune carti cu subiect supranatural din ultimele decenii care s-a bucurat si de o ecranizare pe masura.


Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 3

Una dintre cele mai sangeroase carti scrise de King, un roman psihologic presarat cu elemente oculte si violente, depre universul interior al femeii.

Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 4

O poveste fantasy, terifianta despre un baietel care porneste intr-o calatorie intr-o lume paralela, in cautarea unui cristal fermecat care ar putea il ajute sa isi salveze mama de la moarte.

Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 5

O poveste captivanta in care scriitorul-narator, Mike Noonan, incearca sa isi revina dupa moartea sotiei sale in casa de vacanta de la tara si afla ca acel loc este bantuit.

Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 6

Un roman de-a dreptul surprinzator despre un scriitor care isi publica romanele sub acoperire si constata ca pseudonimul sau a capatat viata si se afla pe urmele sale.


Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 7

Patru povestiri diferite, hipnotizante - 'Inchisoarea ingerilor', 'Cadavrul', 'Un elev capabil' si 'Metoda respiratiei' -, care ii tine in suspans, captivati de intamplari chiar si pe cei care nu sunt mari fani ai genului horror.

Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 8

Un joc erotic pervers se transforma intr-o poveste terifianta cand Jessie, incatusata de pat, il loveste pe sotul sau, Gerald, provocandu-i involuntar moartea.

Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 9

Treisprezece povesti fabuloase adunate intr-un volum exceptional. Un adevarat regal pentru impatimitii scrierilor lui Stephan King.

Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 10

O poveste de dragoste pasionala, diabolica, dureroasa. Linsey isi pierde sotul, un scriitor faimos cu un trecut enigmatic si o maniera ciudata de a crea povesti. Dupa o vreme, femeia incepe sa fie chinuita de fantome si de amintiri ingrozitoare despre cine a fost, cu adevarat, sotul sau.

Top 10 Cele mai bune carti scrise de Stephen King - Poza 11