,,Daca nimic nu merge asa cum ar trebui, cauta-ti bunica." - proverb italian

Efectul unei relatii fericite, de lunga durata, dintre parinti si copii a fost studiat in nenumarate randuri. Dar v-ati intrebat vreodata daca si cat de importanta este legatura dintre copii si bunici?

Potrivit unui studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Colegiul Boston, o stransa legatura intre bunici si copii poate reduce sansele aparitiei depresiei in cazul ambelor tabere. Toate acestea se intampla pentru ca bunicii si copii isi construiesc treptat relatia, cu rabdare si cu multa implicare. In plus, in urma studiului, s-au mai contatat beneficii extrem de importante ale unei legaturi stranse si de lunga durata dintre bunici si cei mici.

Iata care sunt acestea:

Studiu: Copiii au nevoie de bunici mai mult decat ne putem imagina - Poza 1
  • Nepotii invata ce inseamna stabilitatea si capata incredere in sine cand stiu ca pot oricand apela la intelepciunea bunicilor fara a fi refuzati.
  • In relatia bunici-nepoti nimeni nu exista presiuni sau asteptari dintr-o parte sau alta, iar astfel se construieste o prietenie extrem de frumoasa si de benefica pentru toata lumea.
  • Nepotii isi gasesc in bunici cei mai buni confidenti si sunt mult mai sinceri cu ei decat sunt cu parintii.
  • Bunicii ii pot invata mult mai rapid pe nepoti lectii pretioase despre viata.
  • Cei mici ii inspira pe seniori sa se bucure in continuare de viata si le reamintesc mereu ca nimic nu este mai frumos si mai important ca momentul prezent.
  • Cei mici au nevoie de un model, de un mentor in copilarie. Si cine e mai potrivit pentru acest rol daca nu bunicul sau bunica?
  • Daca este, uneori, de datoria paritnilor sa ii mai si certe pe cei mici, bunicii le vor oferi mereu iubire neconditionata nepotilor si nu ii vor pedepsi niciodata.

sursa foto: pixabay.com