Ce trebuie sa facem in zilele caniculare pentru a trece mai usor de ele.

Expunerea la temperaturi ridicate duce la aparitia unor grave probleme de sanatate. Modul in care ne imbracam in zielele caniculare, ce alimente si bauturi consumam, cum ne protejam de razele soarelui si cum ne pastram o temperatura corporala adecvata, toate sunt detalii de care trebuie sa tinem cont in zilele fierbinti ale verii.

Sa vedem, asadar, cateva recomandari ale expertilor referitoare la lucrurile pe care trebuie sa le facem in zielele toride pentru a trece mai usor de ele.

Trucuri utile: Cum trecem mai usor peste o zi torida de vara - Poza 1
  • Grija mare la hidratarea corespunzatoare. In zilele infernale de vara trebuie sa consumam mult mai multa apa decat facem in mod normal.
  • Stim ca o bere rece este perfecta in zilele toride, insa este recomandat sa evitam consumul bauturilor alcoolice care nu fac decat sa duca la deshidratarea organismului. Acelasi lucru este valabil si in cazul bauturilor ce contin cofeina.
  • Este bine sa purtam haine cat mai deschise la culoare si din materiale cat mai naturale. Bumbacul, de exemplu, este o alegere perfecta pentru vara deoarece permite pielii sa respire si absoarbe transpiratia.
  • Sa mancam putin si des. O portie mare de mancare consumata dintr-o data nu va duce decat la cresterea temeperaturii corpului in scopul digerarii sale.
  • In zielele caniculare trebuie sa ne facem un obicei din a ne tine incheieturile mainilor sub un jet de apa rece, la 2-3 ore. Ajuta la scaderea temepraturii corporale
  • Ferestrele trebuie acoperite in timpul zilei pentru a nu permite razelor soarelui sa intre in incaperea in care stam.
  • Cand ne simtim coplesiti de caldura este bine sa ne gandim la ceva racoros - la zapada sau gheata, de exemplu. Studiile spun ca acest lucru ajuta, potrivit dailymail.co.uk.
  • Iesitul afara, mai ales in momentele culminante ale temperaturilor, este extrem de daunator. Este indicat, pe cat posibil, sa ne rezolvam treburile ce implica plimbari in decursul diminetii.