Atmosfera sarbatorilor de iarna a invaluit Viena.

Cele mai frumoase locuri din Viena s-au transformat de la jumatatea lunii noiembrie intr-un spectaculos si magic targ de Craciun.

Toti cei care ajung in acest loc minunat, sunt intampinati, la intrarea in piata, la Visul Vienez al Craciunului din Piata Primariei (Rathausplatz) de o frumoasa poarta arcuita impodobita cu lumanari, in spatele careia se afla aproximativ 150 de standuri comerciale pline cu fel de fel de obiecte artizanale, de cadouri, decoratiuni de sezon si multe alte surprize.

Targul de Craciun de la Viena: Bun venit intr-o lume de basm - Poza 1

Foto: @weihnachtsdorf

Cei mici se pot bucura de instalatii superbe, o caleasca trasa de reni, un carusel si un patinoar ce se intinde pe mai mult de 3.000 m².

Satul de Crăciun de pe Maria-Theresien-Platz, situat intre Muzeul de Istoria Artei si Muzeul de Istorie Naturala isi asteapta vizitatorii, in ritmuri de Gsopel, cu peste 70 de standuri cu obiecte traditionale si daruri minunate pentru cei dragi.

Targul de Craciun de la Viena: Bun venit intr-o lume de basm - Poza 2

Un spatiu strict dedicat activitatilor traditionale este Targul traditional de Craciun de pe Freyung, in timp ce Targul de Advent Am Hof isi intampina turistii cu obiecte de artizanat de mare valoare si cu un bar cu sampanie, potrivit wien.info.

Dintre toate acestea si multe alte targuri dedicate muzicii, spectacolelor, traditiilor locale, mesteritului si cadourilor, nu putea lipsi Piata deliciilor de Advent de la Opera - un loc ce ii asteapta pe grumanzi cu turta dulce, branzeturi, produse din carne, punch, vin si multe alte delicatese.


Targul de Craciun de la Viena: Bun venit intr-o lume de basm - Poza 3
Targul de Craciun de la Viena: Bun venit intr-o lume de basm - Poza 4
Foto: @weihnachtsdorf

Targul de Craciun de la Viena: Bun venit intr-o lume de basm - Poza 5

Targul de Craciun de la Viena: Bun venit intr-o lume de basm - Poza 6