Recomandarile celebrului astrofizician Neil deGrasse Tyson.

Neil deGrasse Tyson este un cunoscut astrofizician, cercetator, autor, expert in comunicare stiintifica si prezentator TV, pe care sigur il cunoasteti din serialele documentare americane precum "Cosmos: Odisee in timp si spatiu", "Nova ScienceNow" sau "Startalk". Tyson a dezvaluit in cadrul unei sesiuni de intrebari adresate de internauti celebritatilor, pe reteaua de socializare Reddit, care ar fi, in opinia sa, cartile esentiale pe care orice om inteligent de pe planeta ar trebui sa le citeasca. Haideti sa vedem care sunt acestea.

Cea mai buna carte de economie politica scrisa pana in momentul de fata. Un lung sir de reflectii asupra istoriei, a lumii din jurul sau si a analizelor economice elaborate l-au inspirat pe Adam Smith sa scrie o carte de-a dreptul incredibila.

Noua carti pe care orice om inteligent trebuie sa le citeasca - Poza 1

O carte pentru toti cei interesati de filosofie, stiinta si istoria ideilor in care putem descoperi o latura mai putin cunoscuta a marelui om de stiinta Isaac Newton. Volumul abordeaza diverse teme din gandirea newtoniana ce tin atat de formularea ipotezelor stiintifice si de metoda experimentala, cat si de facerea lumii si relatia dintre legile naturii si Dumnezeu.

Noua carti pe care orice om inteligent trebuie sa le citeasca - Poza 2

O carte de referinta pentru stiinta biologiei moderne, care a influentat intreaga gandire filosofica, literara si religioasa si care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nimanui. "Originea Speciilor" se numara printre putinele opere stiintifice paradigmatice accesibile publicului larg.

Noua carti pe care orice om inteligent trebuie sa le citeasca - Poza 3

O capodopera a literaturii universale care povesteste calatoria lui Dante, la inceput alaturi de poetul Virgiliu (simbolul ratiunii), iar apoi de Beatrice (simbolul credintei) prin lumile vietii de apoi - infern, purgatoriu si paradis. In toata aceasta calatorie se proiecteaza binele si raul lumii terestre.


Noua carti pe care orice om inteligent trebuie sa le citeasca - Poza 4

O abordare diferita a studiului Bibliei ce contine o examinare obiectiva si critica a Vechiului si Noului Testament si numeroase contradictii, in chip de marturii impotriva interpretarii literare a textelor.

Noua carti pe care orice om inteligent trebuie sa le citeasca - Poza 5

Capodopera lui Jonathan Swift poate fi recitita indiferent de varsta. Romanul, in care autorul isi impleteste intr-un mod distinct fantezia cu o satira sociala acida, nu este nici pe departe o carte doar pentru copii, ci reprezinta una dintre cele mai importante creatii ale literaturii engleze din prima perioada a iluminismului european.

Noua carti pe care orice om inteligent trebuie sa le citeasca - Poza 6

O carte ce fascineaza prin mister, cunoasterea de tip biblic oferita pe parcursul a catorva sute de versete si numeroase incertitudini biobibliografice. "Arta razboiului" abordeaza actualele probleme ale instantelor de putere, atat indivizi, cat si state.

Noua carti pe care orice om inteligent trebuie sa le citeasca - Poza 7

"Curios ca un leu, viclean ca o vulpe. Leul infrunta capcanele, iar vulpea ocoleste haita de lupi". "Principele" lui Machiavelli reprezinta o opera fundamentala in materie de gandire politica.

Noua carti pe care orice om inteligent trebuie sa le citeasca - Poza 8

O alta capodopera a literaturii universale, "Razboi si Pace" reprezinta cel mai mare roman istorico-psihologic scris vreodata, remarcabil prin complexitate si unitate si ne prezinta povestile a peste 500 de personaje - unele fictive, altele istorice.

Noua carti pe care orice om inteligent trebuie sa le citeasca - Poza 9