Oricat de haotica si agitata v-ar fi viata, trebuie sa stiti ca mai exista pe lume si tari gata sa va asigure linistea, fericirea si siguranta.

Poate ati avut o zi proasta la scoala sau la birou. Poate visati la urmatorul concediu sau la locul ideal unde sa va retrageti la pensie. In orice caz, trebuie sa stiti ca mai exista pe lume si tari gata sa va asigure linistea, fericirea si siguranta. Pe unele dintre ele le banuiati, insa majoritatea abia asteapta sa fie descoperite.

Noua Zeelanda

Cautati linistea? Incercati in... - Poza 1

E departe de tot restul lumii, o jumatate de insula cu peisaje superbe, ideale pentru relaxare. Mai mult, e complet dezvoltata si occidentalizata, astfel incat puteti fi siguri ca nu va va lipsi nimic din confortul vietii moderne.


Bhutan

Cautati linistea? Incercati in... - Poza 2

Una dintre cele mai izolate tari din lume, populata aproape exclusiv de budisti pacifisti. Chiar daca in zona exista cateva conflicte, teritoriul tarii e protejat de amplasarea in masivul Himalaya.


Islanda

Cautati linistea? Incercati in... - Poza 3

Nu lasati frigul sa va sperie. Ganditi-va ca e singura tara din lume fara granita. In plus, e stabila din punct de vedere economic, nu are dusmani care s-o fi atacat in istoria recenta si se claseaza intotdeauna pe pozitii superioare ale Indicelui Global al Pacii.


Tuvalu

Cautati linistea? Incercati in... - Poza 4

E ideala, daca vreti sa nu va dea nimeni, niciodata de urma. E izolata in mijlocul arhipelagului Microneziei, e a treia cea mai putin populata tara din lume si a patra cea mai mica.


Finlanda


Cautati linistea? Incercati in... - Poza 5

O tara nordica, stabila economic, neutra in conflictele internationale, cu peisaje hibernale de vis.


Seychelles

Cautati linistea? Incercati in... - Poza 6

Un paradis tropical si acvatic, cu ape imposibil de albastre, in mijlocul Oceanului Indian.


Canada

Cautati linistea? Incercati in... - Poza 7

A doua cea mai mare tara din lume, insa cu un singur vecin, cu care are relatii pasnice – Statele Unite ale Americii. E relativ omogena ca populatie, are o economie functionala si peisaje variate, superbe.


Papua Noua Guinee

Cautati linistea? Incercati in... - Poza 8

Papua Noua Guinee se mandreste cu diversitatea sa culturala, dar si cu peisajele verzi, montane. E una dintre cele mai izolate tari din lume.


Costa Rica

Cautati linistea? Incercati in... - Poza 9

O democratie stabila, care si-a desfiintat armata si a adoptat politica neutralitatii in posibile conflicte. Cetatenii ei se declara fericiti si satisfacuti de standardele de trai.


Elvetia

Cautati linistea? Incercati in... - Poza 10

Cea mai celebra tara vesnic neutra, protejata de Alpi. Cea mai buna ciocolata si cele mai sigur banci se numara printre avantajele sale.